Restaurang hjärta - En blogg om mat, hälsa och matlagning

Matlagningslycka – blogg för dig som brinner för mat

Välkommen till Restauranghjerta.se – vi älskar mat! Det är roligt att ständigt kunna utmana sig när det kommer till matlagning. Det är trots allt ett väldigt stort intresse hos många. Kanske har du själv fått idétorka eller känner för att ta matlagningen till nya nivåer? Hos oss hoppas vi kunna inspirera mer gällande hemkunskap, mat och matlagning.

Mat är något otroligt centralt i varje människas liv, oavsett om man vill det eller ej. Varje dag måste vi få i oss näringsrik mat, men både ekonomi och tidsbrist kan sätta käppar i hjulet. Det är därför vi vill tipsa om billiga och enkla recept, inspirera till nya matlagningsmetoder som exempelvis att laga mat över öppen eld, och mycket mer. Idag är det dessutom alltfler som vill äta mer vegetariskt, något som sätter press på recept och tillagningsmetoder. Genom inspiration och mer kunskap blir det enklare, roligare och godare att testa nya recept. Det behöver inte vara krångligt, tråkigt eller svårt att laga god och nyttig mat. Vi har recepten och tipsen som hjälper dig komma igång!

Håll dig uppdaterad för mer artiklar om allt som rör hemkunskap, recept, köksredskap och tillagningstekniker hos oss på Restauranghjerta.se.

 

 

Nyttigt, enkelt och billigt

I många hushåll märker man att det är svårt att hålla i matbudgeten. Genom fler receptidéer kan du inspireras till god och nyttig mat som varken är svår att tillaga eller dyr. Väldigt mycket god mat lagar du på råvaror som rotfrukter och grönsaker, med andra ord otroligt billiga ingredienser.

Redskap, verktyg och nya tekniker

Många som gillar att laga mat kan ibland känna sig låsta till en sorts matlagning. Vi vill bredda vyerna för dig som vill testa nya recept. Visste du till exempel att det är otroligt enkelt att laga mat över öppen eld, trots att det kan verka krångligt? Vi har tipsen inför vildmarksdagen!

Förberedelser är A och O

Det är otroligt många hushåll som saknar tid och pengar när det kommer till matlagningen. Men det finns fantastiskt många recept på proteinrik, näringsring och billig mat som du svänger ihop på en kvart. Du behöver inte ens leta upp recepten själv, vi har allt du behöver!

Blogg