Om Restauranghjerta

Välkommen till Restauranghjerta.se

Hej och välkommen till min sida! Jag som driver den här bloggen är Harry, 32 år gammal och från Nyköping. Jag har älskat matlagning och hemkunskap sedan så tidigt jag kan minnas. Mina föräldrar engagerade alltid mig att vara med och laga mat redan som barn. I min familj brukade vi ha matlagning veckovis där jag och min pappa stod för maten ena veckan och min mamma och syster veckan därpå. För att vi barn inte skulle tröttna fick vi alltid bestämma exakt vad menyn skulle vara. Ja, det blev en hel del avancerade rätter för min stackars pappa att försöka knåpa ihop medan jag glatt tog hand om att slicka bunkar och skålar.

Detta gav mig mersmak. Otroligt mycket mersmak. Sedan dess har jag själv experimenterat med matlagning. Jag har dessutom haft perioder i livet då jag testat att äta enbart vegansk kost. Dessa inkluderade extra proteinrik kost (den där gången jag försökte bli en träningsperson) och att ständigt utsätta mina stackars (och många gånger lyckligt lottade) vänner för diverse temalagda middagar.

Nu vill jag dela med mig av mina erfarenheter, mina misstag och alla mina bästa tips. Jag hoppas att ni lämnar min sida med ny energi och inspiration till att testa helt nya recept. Men här finns inte bara recept.

Jag vill även informera och inspirera med artiklar som handlar om nya matlagningsmetoder och tekniker. Har du exempelvis koll på vad sous vide är? I kort kan man säga att du lagar mat på ett väldigt tekniskt och sterilt sätt genom att lägga ingredienser i vakuumförpackade påsar och tillaga allt i en särskild apparat. Inte särskilt mustigt, men perfekt resultat varje gång.

Eller har du utmanat dig själv med matlagning över öppen eld?
En lugn sommardag i skogen intill en sjö medan elden knastrar och grytan står och puttrar över lågorna. Ja, bättre blir det ju inte. Jag hoppas ni ska trivas här hos Restauranghjerta.se och ni är alltid välkomna att höra av er med frågor eller idéer på sådant ni vill att jag tar upp.